Sepon blogi

Kirjoittelen blogia aina kun kiireet antaa myöden. Aihe on pääasiassa ravinto, mutta myös yhteiskunnallinen tai päivän polttava asia.

Vaalikevättä

Hei vaan kaikille! En ole pitkään aikaan blogia kirjoittanut, ei ole ollut siihen energiaa. Diabetekseni äityi villiin laukkaan eikä hoitotasapainoa saanut kohilleen millään, nyt parempaan päin. Ja kaupan päälle tunaroin ison taiteoven kanssa ja pistin pikkusormen pään tohjoksi ja nyt tynkää parannellaan.

Nyt on menossa minulle tärkeä prosessi sillä hommaan kaverikseni koiraa, etsinnässä oli saksanpaimenkopira tai Belgian paimenkoira sillä molemmista on aiempaa kokemusta. Yksi kriteeri oli myös että kyseessä on rescue-koira. Olin ajatellut että moisia rotuja ei espanjasta mahda löytyä kun harvoin mutta aika pian ollaan tilanteessa että molempien rotujen omistaja on kyseisistä roduista luopumassa. Miksi Espanjasta? Usein kuulee että onhan niitä koiria täältäkin saatavana mutta minun koirani tulee espanjasta koska asuin siellä ja tiedän kuinka koiria siellä pidetään, heti näihin yllä mainittuihin koiriin kommenttina että molemmat ovat hyvin hoidettu mutta elämän tilanne on omistajilla muuttunut dramaattisesti, espanjasta myös siksi että Tina Linden joka oto heitä pelastaa, tekee loistavaa työtä ja ei käy niin kuin usein käy, eli papereita väärennetään paljon ja tuontikoirissa on sairauksia jotka aiheuttavat menehtymisen. Ja Nekku&Nikke ovat edelleen yhteishuoltajuudessa. Pojat ovat myös Tina Lindenin kautta hankittu.

Mainitsin tuossa vaalikevään mutta en sen suuremmin politiikkaan puutu kuin sen verran että nykymeiningin on ehdottomasti muututtava ja varsinkin vanhusten hoito on saatava kuntoon. En ole rajakki tai suvakki tai vajakki enkä mikään muukaan akki mutta asiathan seilaavat nyt ihan väärillä vesillä kun maahan muuttajiin sijoitetaan satoja miljoonia ja samaan aikaan vanhuksia kuolee kämppiinsä ja makaavat siellä viikkoja kun hoitajat "eivät saa mennä sisään". Meillä on asunnottomia, ihmisiä leipäjonoissa jotka kaiken aikaa pitenevät ja samaan aikaan vokeissa asuu partalapsia jotka kuluttavat aikaa Iphonea räpläten ja aikaa tappaen...ja vähän muutakin. Tänhän sanoo jo järkikin ettei näin voi olla. Samaan aikaan pääministerimme koplaa miljoonia omaan plakkariin, niin ja sukulaistenkin, ajen läpi lakeja ja asetuksia joilla liike-elämää ruokitaan ja heikoilta niistetään ja riistetään aina vaan enemmän. Nyt saisi ottaa espanjasta mallia miten nämä roistot pannaan maksumiehiksi rötöksistään. Se siitä.

Aika usein näytän espanjan mainitsevani, no kyllä sinne kova ikävä paikotellen ja kun pääsisi edes lomailemaan niin olisinpa häpi mutta sairaspaivärahalla ei kyllä lennetä espanjaan eikä muuallekkaan. Mutta jotain odottelemista sentään kun jännittää mikä on se koiran kuonolainen joka kämppikseksi tulee. Ja on siihen syykin miksi tuollainen rotu tulee, on myös harrastus ja jos ikinä saan edes lähelle niin hyvän jälkikoiran koulutetuksi kun saksanpaimenkoirani Taru oli niin on syytä olla aika tyytyväinen.

Kevättä kohti mennään ja sääkartat näyttää jo lämpötilan muuttuvan sinne plussan puolelle, se on aina keväässä kivaa, itse olen täysin kesän lapsi enkä saa talvesta mitään irti, jos olisi jokin talveen liittyvä harrastus niin varmaan tilanne olisi toinen.

Mukavaa kevättä ja kesän odotusta kaikille!   

 

   

Nikke&Nekku